Lymfmassage (Lymfdränage)

Lymfcirkulationens funktion är att upprätthålla balansen mellan processer i och utanför blodomloppet. Om detta välter kommer vätskan mellan cellerna att dominera, vilket orsakar ödem och stagnation. Vid applicering av lymfdränage påverkar vi bindvävsvätskan. Re absorption sker i blodet och överföring i lymfan.

Effekter av lymfdränage

  • Spänningar och smärta på grund av tryck minskar.
  • Påverkar nervsystemet: det aktiverar den parasympatiska delen av det vegetativa nervsystemet, patienten blir sömnig och lugn. Med väl genomförd dränering aktiverar och stimulerar vi de defensiva och hämmande cellerna, vars uppgift är att minska smärta.
  • påverkar immunförsvaret: som ett resultat av lymfdräneringen normaliseras vätskebalansen, därmed blir försvaret mer effektivt. På grund av stimuleringen av lymfan avlägsnas stora molekylära ämnen från bindväven. På grund av sin storlek kan sådana ämnen (som proteiner, virus, bakterier, toxiner) endast transporteras av lymfsystemet.

Utförandet av lymfmassagen skiljer sig helt från det greppsystem som används vid traditionell massage. Milda, skonsamma vridningar, pumpande och rullande slag främjar lymfdränage. Varje håll består av en pressande och avslappnande fas.

Köp din egen video med rörelseträning här

Efter avslutat köp har du tillgång till videon i 1 år via ditt konto.

Du hittar ditt konto här om du redan köpt filmerna >>

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Kroppshälsan KAL AB 
Brogatan 38
302 95 Halmstad

info@kroppshalsan.com
035-121205

Kontaktformulär

CORONAVIRUS!

Kroppshälsan håller öppet som vanligt. Vi har rejält höjt vår hygienskötsel
för att förhindrasmittspridning hos våra kunder och massörer.

Känner Du Dig fullt frisk är Du välkommen att boka,
Din behandling. Vi vill kunna hjälpa Dig med de
problem och smärtor Du har med Din Kropp.